Eindelijk regen - Reisverslag uit Whakapapa Village, Nieuw Zeeland van John Lingen - WaarBenJij.nu Eindelijk regen - Reisverslag uit Whakapapa Village, Nieuw Zeeland van John Lingen - WaarBenJij.nu

Eindelijk regen

Door: papa lingen

Blijf op de hoogte en volg John

09 Maart 2006 | Nieuw Zeeland, Whakapapa Village

Leuk weer iets van jullie te horen.

We zijn inmiddels weer met de kinderen verenigd in Whakapapa Village. Eén minpuntje: het regent hier. En hoe. Dat gaat gewoon de hele dag door. De beheerder van de camping attendeerde ons erop dat dit voor de komende drie dagen zo zou blijven. "Ja maar wij komen voor een bruiloft, dus we moeten wel blijven." De Tongariro Track hebben we voorlopig moeten cancelen. Te koud en te nat. De sneeuwgrens is gedaald tot 1400 m. De camping, en dus ook het Chateau, ligt op 1150 m. De bewolking is zo laag, dat we de drie vulkanen die hier de horizon bepalen - de namen zal ik jullie besparen - nog niet eens hebben gezien.

Gisteren nog wel een waterval bezocht. Het leek alsof we er onderdoor waren gelopen, zo nat waren we bij terugkeer. De droogtrommels maakten overuren. Gelukkig was er ook nog een droogkamer. Als je maar voldoende drinkt word je vanzelf weer warm. En de hele familie kan inmiddels yhatzee-en.

Het Chateau is alles wat er van wordt beloofd. Mooi van buiten, chique van binnen. Bouwjaar 1929, maar alles nog in originele staat.

Vandaag een reuze verrassing beleefd. Tijdens het boodschappen doen in Okahune (de dichtsbijzijnde winkel op 35 km afstand) liepen we twee bekenden tegen het lijf: Marco en Cat. Toch maar even overgevlogen om de bruiloft bij te wonen. Voor de kinderen hielden we dit nog even stil tot 's avonds bij het eten. "Kunnen we een hapje mee-eten", zo kwamen ze opdagen. Tranen met tuiten natuurlijk. Zelfs de fotograaf kon zijn toestel niet stilhouden. Afijn, het werd een pastamaaltijd om niet licht te vergeten, daar in de backpackers keuken.

Het weer voor morgen - de grote dag 10 maart - ziet er iets beter uit, maar echt warm zal het wel niet worden. Geen nood, het wordt ongetwijfeld onvergetelijk, wat er ook gebeurt.

• 09 Maart 2006 - 10:16

Hans En Lia:

Wim en Renske, hartelijk gefeliciteerd, wij wensen jullie heel veel geluk en succes voor nu en de toekomst. Dat jullie altijd zo gelukkig blijven alsdat jullie nu zijn.
    Jullie kennen ons niet, maar Anneke en Wim wel. Een hele fijne dag gewenst en nog een mooie reis verder.
    Groetjes, Hans en Lia

• 09 Maart 2006 - 10:30

Ineke Sch.:

Wij wensen jullie morgen 'n hele fijne dag en hopen voor jullie dat het weer morgen goed is want 'n beetje zon maakt 'n bruiloft toch wel mooier.Liefs van ons.

• 09 Maart 2006 - 11:19

Jeanne En Joop:

Dank voor jullie berichtje,en morgen voor het bruidspaar,familie en verdere gasten,in alle vormen een onvergetelijke dag toegewenst.
    Met felicitaties,kusjes en groetjes,Jeanne en Joop

• 09 Maart 2006 - 19:42

Tonny, Nic En Annie:

Wij wensen jullie allen morgen een hele fijne, mooie en gelukkige dag en Renske en Wim van harte gefeliciteerd en een fijne huwelijksreis.-

• 09 Maart 2006 - 20:06

Flip En Jeanne:

Luitjes een fijne dag vandaag en de beiden Mama's en Papa's natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met dit heugelijke feit.
    Anneke en Wim vanmorgen jullie kaart ontvangen, nog een paar fijne weken en tot ziens.
    Groeten Jeanne en Flip.

• 10 Maart 2006 - 21:16

Corrie Franken:

Vandaag de grote dag.
    Heel veel gelukwensen voor het bruidspaar Wim en Renske en natuurlijk ook voor beide ouderstellen.
    groetjes en bedankt voor alle foto's en berichtjes.
    corrie.

• 10 Maart 2006 - 22:08

Haije En Josephine:

Gefeliciteerd met je schoon-(zoon of dochter)
    De wittebroodsweken van het nieuw getrouwde stel zal verder wel goed gaan. We hopen dat jullie je vakantie even plezierig voort kunnen zetten